O nama

Mi smo novootvorena PREDŠKOSKA USTANOVA, akreditovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS, sa posebno kreiranim vaspitno-obrazovnim programom namenjenom deci uzrasta od 12 meseci do 7 godina. Na uglu Avalske i Atinske ulice, u dečijoj oazi radosti, moderno opremljen prostor vrtića čini 550 metara kvadratnih prilagođen dečijim potrebama, i sala za fizičke aktivnosti od dodatnih 200 metara kvadratnih. Za brigu o deci, pored sertifikovanih vaspitača sa validnom licencom za rad, zaduženi su i pedijatar, logoped, defektolog, stomatolog kao i profesori fizičkog vaspitanja, muzičkog i likovnog, profesori engleskog i nemačkog jezika, koji su uključeni u rad kroz različite kreativne radionice i aktivnosti. Sve aktivnosti u vrtiću su osmišljene i koncipirane na način da dete kroz igru nauči i usvoja nove stvari koje će kroz godine i razvoj upotrebljavati u svakodnevnoj primeni.

Veliki značaj polažemo redovnom učenju stranih jezika. Uz dva časa nedeljno, engleskog i nemačkog jezika kroz pesmu, glumu i jezičke radionice program učenja je prilagođen svim uzrasnim grupama pa njegova prisutnost i u dnevnim rutinama doprinosi lakšem i bržem usvajanju na zanimljiv način. Osam specijalno projektovanih prostorija opremljene su najsavremenijim didaktičkim učilima i metodama, kojima postižemo veću motivaciju kod dece i maksimalno angažujemo njihovu pažnju sa ciljem postizanja kvalitne kreativne nastave, navode u vrtiću. Sve aktivnosti u vrtiću prilagođene su potrebama i uzrastu deteta i tako koncipirane da deca kroz igru usvajaju nove stvari kojima će se i kasnije služiti u obrazovanju.

Posebno nam je važna pravilno usvajanje i stvaranje higijenskih navika kod dece, tako da smo za mališane kreirali rešenja zanimljivog dizajna, posebno za decu mlađih grupa koje su u periodu adaptacije i osamostaljivanja.

Veliki broj kreativnih radionica, spotskih aktivnosti, časova stranih jezika, glume, likovnih i muzičkih radionica čine deo aktivnosti našeg vrtića. Sve aktivnosti se odvijaju po uzrasnim grupama i vode ih renomirani profesori u oblasti rada sa decom. Veliki značaj pridajemo učenju engleskog jezika. Kroz svakodnevnu nastavu, ali i prisutnost engleskog jezika u dnevnim rutinama strani jezik postaje manje stran i lako se usvaja. Osim sportskih aktivnosti i nastave engleskog jezika deca imaju i kreativne radionice koji omogućava razvoj veština poput pamćenja, koncentracije, uzročno-posledičnog razmišljanja; mužičku radionicu na kojoj se deca sreću sa različitim instrumentima, ritmovima, imaju priliku da se kreaitvno ispolje pevanjem; likovnu radionicu gde se ne razvija samo likovna kreativnost već otkrivaju različite likovne tehnike i tako usavršava fina motorika U sklopu zgrade nalazi se i igraonica sa velikim lavirintom koja je takođe dostupna mališanima za igru i proslave rođendana. Jelovnik vrtića se sastavlja na nedeljnom novou prema pažljivo kreiranim nutricionističkim potrebama dece različitih uzrasta, sa mogućnostima posebne adaptacije kada je to potrebno.

Pored radnih dana, PU Akvica je za sve mališane otvorena svim radnim danima u periodu od 6 do 17 časova . Upis uz subvencije grada je otvoren. Očekujemo vas.

Pin It on Pinterest