Kraj godine je odlično vreme da učinimo dobro delo i poručimo drugima da je Nova godina idealna za nove početke i radosti.

U želji da najmlađima iz ugroženih društvenih grupa pošalje poruku da su važni i da nisu zaboravljeni  Vaspitno obrazovni sistem Kreativno pero  pokreće veliku humanitarnu novogodišnju akciju Svi smo mi Deda Mraz.  Akciju podržavaju i: Karić fondacijaHumanitarna organizacija Nađi RaulaVila Aleksandar OrašacJovan MilićBrian Lack & Company InternationalRUCK SrbijaMentalna aritmetika SuanPan Beograd – SmartacusSrbijaDanas.com, a od ove godine pridružuje im se i Predškolska ustanova “Akvica”.

Stoga pozivamo sve roditelje i njihovu decu, pozivamo institucije, organizacije, obrazovne ustanove, na teritoriji opštine Kragujevac, da nam se pridružite i pomognu da pokažemo humanost na delu. Naša namera je podizanje zajedničke svesti o humanosti, jer zajedno uvek možemo više!

Pozivamo vas da budete širokog srca i u prostorije naše ustanove (Kragujevac, Ulica Avalska 47) od 9. do 20. decembra donesete:

  • Slatkiše/slaniše, dugotrajne prehrambene proizvode
  • Igračke, knjige, školski pribor
  • Odeću, rukavice, šalove, kape, šnalice, rajfove…

Pretražite garedobere, kutije sa igračkama i police sa knjigama i pronađite praznični duh darivanja!

Ove godine pomoć je namenjena Školi za osnovno i srednje obrazovanje ”Carica Jelena”  iz Niša, u kojoj se obrazuju deca sa smetnjama u razvoju od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, zatim deci iz socijalno ugroženih porodica, deci primaoca socijalne pomoći Centra za socijalni rad iz Knića i Vršca.  

Na Novogodišnjoj radionici 20. 12. 2019. godine deca iz Predškolske ustanove “Akvica” (Ulica Avalska 47) će sa svojim roditeljima izrađivati unikatne poklončiće koji će svaki novogodišnji paketić učiniti posebnim. Radionica će se održati od 15.00 do 16.00 časova. 

Biće nam čast i zadovoljstvo da svojim prisustvom uveličate ovu aktivnost i sa svojim mališanima učestvujete u izradi unikatnih poklončića.

Zbog ograničenog broja mesta na radionici molimo vas da potvrdite učešće na broj telefona 065/ 353 4867.

Probudimo čari novogodišnjeg darivanja i pokažimo humanost na delu!

Tim PU „Akvica“.