Novine za najmlađe u Akvici: Logoped i produženi boravak u vrtiću

Privatni vrtići u Kragujevcu svoj program prilagođavaju radu sa manjim grupama, kako bi vaspitači imali dovoljno vremena da se posvete individualnom radu sa decom. Vrtić je, generalno, izuzetno važan deo slagalice u kreiranju karaktera, ličnosti i iskustava deteta, a pored pomenutih prednosti za razvoj deteta, sve više roditelja pri izboru vrtića u Kragujevcu u potrazi je za predškolskom ustanovom koja u svom radu nudi usluge sertifikovanih LOGOPEDA. Jedan od takvih vrtića je i PU „Akvica“ u kome je uloga logopeda od izuzetnog značaja za praćenje razvoja govora dece i rada na preventivnim aktivnostima. Treba govoriti pravilno. Dete će usvojiti ono za šta je čulno, saznajno i motorno zrelo – ističe Jelena Brkić, defektolog – logoped predškolske ustanove „Akvica“.

Ukoliko se određena odstupanja u razvoju govora kod dece ne koriguju u ranom uzrastu, može doći do poteškoća oko savladavanja gradiva u školi, stoga se roditeljima preporučuje da prilikom odabira vrtića za svoje mališane izaberu ustanovu koja će adekvatno pratiti razvoj govora dece.

Nakon manje od godinu dana od svog osnivanja vrtić „Akvica“ postao je sinonim za ustanovu u kome se mališani osećaju bezbedno, srećno i voljeno i u sladu sa epitetima koje svakodnevno dobijaju od strane sugrađana, nadležni u vrtiću su, pored uvrstavanja logopeda u stalni rad sa decom, organizovali i dinamičan raspust pun dobrog druženja, zabave, učenja i uživanja za decu uzrasta od 3 do 11 godina. Reč je o produženom boravku pod nazivom „Kreativno leto za mališane“ čime „Akvica“ teži da zaokruži i zadovolji sve aspekte dečijeg intelektualnog razvoja i da mališanima priušti interaktivno leto koje će pamtiti zauvek. Mališane u okviru produženog boravka – Kreativnog leta za mališane očekuju čitanje lektire u skladu sa uzrastom, dodatna priprema predškolaca za školu, Montesori radionice, kreativne i likovne radionice, zabavne igre u igraonici vrtića, čitanje, pisanje i još mnogo zabavnog i edukativnog sadržaja.

Sve informacije u vezi sa produženim boravkom – „Kreativno leto za mališane“ možete dobiti putem telefona na: 065.3534.866 / 065.2988.584 / 034.353.486 ili direktno u prostorijama vrtića u ulici Avalska 47 u Kragujevcu.